[+] Gesprek over ontworming bij de dierenarts: Casus Julie

In Sterkliniek Harderwijk ontvangt dierenarts Martine Carrière hondenfokker Wilma en haar honden Kalle en Jullie (ras: Coton de Tuléar). Beide honden krijgen een tussentijdse gezondheidscheck. Specifiek wordt er gekeken naar de gezondheid van Julie (8 maanden oud). Ook wordt het belang van frequent ontwormen besproken. Bekijk de video en leer meer over het belang van ontwormen.

[+] Gesprek over ontworming bij de dierenarts: Casus van een longworminfectie

In Sterkliniek Harderwijk checkt dierenarts Martine Carrière de zwaar verwaarloosde zwerfpoes Charlotje. Haar baasje vond de magere poes in de stal bij een van haar paarden. Een ernstige longworminfectie werd de poes bijna fataal. De poes moest een maand in een zuurstofkooi om te herstellen. Wat zijn de gevolgen van een longworminfectie bij een kat? Bekijk de video om te zien hoe het Charlotje sindsdien is vergaan.

[+] Stichting assistenthond Nederland

Ingrid Vrakking, bevlogen hondenfokker en oprichter van Stichting Assistentiehond Nederland. Stichting Assistentiehond Nederland is een stichting waar honden worden opgeleid voor het begeleiden van mensen met een motorische beperking, epilepsie of diabetes. Ingrid legt kersverse puppyeigenaren uit waarom ontwormen zo belangrijk is. In haar ogen onderschatten baasjes vaak hoe belangrijk ontwormen is, juist in de periode na de puppyfase. Eigenaren weten wel dat ontwormen nodig is, maar doen dat vaak niet genoeg. Bekijk de video en leer hoe nieuwe hondeneigenaren worden voorgelicht over het belang van ontwormen.

[+] Kat in dierenpraktijk de Arker

De kersverse eigenaar van Marktplaats-kat Doerak komt bij de dierenarts voor een inenting tegen kattenziekte en niesziekte. Ze blijkt vieze oortjes te hebben. Maar is Doerak wel ontwormd? Loopt een binnenkat eigenlijk wel een risico op een wormbesmetting?